راهنمای خرید کولر گازی به همراه معرفی بهترین های بازار

کولر آبی از تکنولوژی قدیمی تری استفاده می کند اما با توجه به نصب و نگهداری نسبتاً راحت تر و همچنین قیمت پایین تر آن نسبت به کولر گازی، توسط تعداد بیشتری از خانواده های ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد. اما بزرگترین ضعف کولرهای آبی مصرف بالای مقدار آب می باشد. از آنجایی که اساس کار کولر آبی استفاده از آب به جهت کاهش دمای هوا و انتقال آن به محل مورد نظر است، به طور متوسط در یک شبانه روز حدود 700 لیتر آب مصرف می شود. این میزان در مناطق گرمتر بسیار بیشتر هم می شود. ضمن اینکه کیفیت خنکا و مصرف میزان برق آن تفاوت چندانی با کولرهای گازی ندارد.

هر دستگاه کولر گازی از چهار جز اصلی کمپرسور، کندانسور، اوپراتور و شیر انبساط (لوله مبین) تشکیل شده است. امروزه تنوع بالایی در بازار کولرهای گازی با هدف رفع نیازهای مختلف وجود دارد. در ادامه به مهمترین ویژگی ها و نکات قابل توجه در خصوص کولر گازی اشاره خواهد شد.

راهنمای انتخاب نوع کولر گازی

کولرهای گازی انواع مختلفی دارند که با توجه به محیط مورد استفاده می توان بهترین گزینه را انتخاب کرد. مرسوم ترین انواع آن کولر گازی دو تکه یا اسپلیت می باشد که از دو قسمت یونیت داخلی (اوپراتور) که در داخل نصب می شود و یونیت خارجی (کمپرسور و کندانسور) که در خارج از ساختمان نصب می شود، تشکیل شده است. این دو قسمت از طریق دو لوله مسی یا آلومینیومی به یکدیگر متصل می شوند. گروه دوم کولرهای گازی پرتابل یا قابل حمل می باشند. این نوع از کولر گازی در ظرفیت پایین ساخته می شود و عموماً در فضاهای کوچک و یا فضای موقت مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین تمام اجزای این کولر در یک مجموعه جای گرفته است. انواع دیگر کولر گازی نیز وجود دارد که می توان به کولر گازی یک تکه یا پنجره ای، کولر گازی ایستاده، کولر گازی سقفی، کولر گازی داکتی یا کانالی و کولر گازی چند شعبه یا مولتی وی اشاره نمود که موارد آخر بیشتر استفاده صنعتی دارند و برای استفاده خانگی مناسب نیستند.

قابلیت سرمایش و گرمایش کولر گازی

کولر گازی همانطور که از اسمش نیز مشخص است وظیفه تولید سرما و خنک نمودن محیط را دارد. اما کولرهای گازی امروزی با معکوس نمودن مکانیزم تولید سرما، قادرند گرما نیز تولید کنند و بدین صورت امکان استفاده از آن ها در هر دو فصل زمستان و تابستان میسر است. ضمن اینکه برخی از کولرهای گازی امروزی امکانات دیگری نظیر تصفیه هوا را نیز به همراه دارند. بنابراین به هنگام خرید کولر گازی به قابلیت های آن توجه نمایید.

میزان مصرف کولر گازی

با توجه به اجزا و مکانیزم کولرهای گازی، مصرف برق آن ها به طور معمول بالا بود. از آنجایی که این محصول با هدف راهیابی به منازل مسکونی نیز ساخته شده، نیاز است تا مصرف آن نیز کاهش یابد. این موضوع با تغییر در مدار و نحوه عملکرد کمپرسور محقق شده است. لذا چنانچه مصرف پایین انرژی برای شما دارای اهمیت است، کولرهای گازی خرداری کنید که با نام اینورتر شناخته می شوند. کولرهای گازی اینورتر توانایی دارند تا در شرایط ایده آل، تا 60 درصد مصرف انرژی را کاهش دهند.

محیط و آب و هوای مورد استفاده کولر گازی

نوع آب و هوای محیط قرارگیری کولر گازی دارای اهمیت است. به عنوان مثال استان های شمالی دارای هوای حاره ای (شرجی) است در صورتی که سایر استان ها دارای هوای معتدل و گرم هستند. بنابراین به هنگام خرید توجه داشته باشید که کولر گازی مورد نظر، تناسب لازم را با محیط آب هوایی منزل شما داراست.

محدوده ظرفیت سرمایشی کولر گازی

برای عنوان ظرفی سرمایشی کولرهای گازی معمولاً از BTU/hr استفاده می شود که بالاتر بودن این عدد نمایانگر بالاتر بودن قدرت تولید سرمای آن می باشد. عموماً کولرهای گازی از 10 هزار BTU/hr ساخته می شوند تا حدود 30 هزار BTU/hr. با توجه به متراژ منزل و میزان گرمای هوا، می توانید کولر گازی مناسب را خریداری نمایید. در جدول زیر راهنمای انتخاب ظرفیت کولر گازی با توجه به مساحت محل مورد استفاده ارائه شده است:

ظرفیت  BTU/hr

مساحت (مترمربع)

۱۰۰۰۰

۳۰-۳۶

۱۲۰۰۰

۳۷ -۴۰

۱۶۰۰۰

۶۰-۷۰

۱۸۰۰۰

۷۵-۸۰

۲۴۰۰۰

۱۱۰-۱۴۰

۲۸۰۰۰

۱۷۰-۲۰۰

 

برندهای زیادی در تولید انواع کولر گازی در حال فعالیت هستند، اما از جمله برندهای مطرح می توان به ال جی (LG)، سامسونگ (Samsung)، مایدیا (Midea)، تک الکتریک (Tech Electric)، گریین (GREEN)، ا جنرال (O GENERAL)، هایسنس (Hisense) و... اشاره نمود.

در ادامه با آفردیلی همراه باشید تا با بهترین و پرفروش ترین انواع کولر گازی به همراه لیست قیمت هر یک آشنا شوید.

آخرین مطالب

نظرات کاربران در خصوص راهنمای خرید کولر گازی به همراه معرفی بهترین های بازار

هنوز نظری برای این کد تخفیف ثبت نشده است :(