در سال های ابتدایی ورود اینترنت به منازل و عدم فعالیت وسیع شرکت های خدمات دهنده اینترنت پرسرعت (ADSL)، کاربران برای استفاده از اینترنت تنها می توانستند از طریق یک کارت شبکه ساده به اینترنت دایال آپ (Dial Up) متصل شوند. از جمله محدودیت های این شیوه اتصال می توان به سرعت بسیار پایین آن (تا 58 کیلوبیت در ثانیه) و همچنین اشغال شدن خط تلفن اشاره نمود. اما با ورود تکنولوژی های به روزتر نظیر ADSL، کاربران استفاده از اینترنت بدون اشغالی خطوط تلفن و همچنین سرعت اتصال بالاتر را تجربه کردند. با روی کار آمدن اینترنت پرسرعت ADSL، نیاز به ابزاری به نام مودم بود که بتواند اشتراک اینترنت خریداری شده را از طریق تلفن به کامپیوتر و یا لپ تاپ منتقل کند. در ابتدا تنوع زیادی در بازار مودم های اینترنتی وجود نداشت اما رفته رفته انواع مختلف مودم با معرفی تکنولوژی های جدید روانه بازار شدند. انواع مختلف مودم را می توان در دسته های زیر طبقه بندی نمود:
مودم یا مودم روتر (بررسی و خرید مودم / مودم روتر)مودم ها امکان اتصال به اینترنت را برای کاربر فراهم می کنند. در حالت پایه برای استفاده از اینترنت، می بایست مودم از طریق کابل شبکه به کامپیوتر یا لپ تاپ متصل شود. که در این صورت تنها امکان استفاده یک کاربر به صورت همزمان وجود خواهد داشت. روتر وسیله ای است که امکان اتصال چند کاربر به صورت همزمان به شبکه را فراهم می کند اما به تنهایی قابلیت اتصال به اینترنت را ندارد. به همین دلیل با پیشرفت این سخت افزارها، امروزه شاهد ترکیب مودم و روتر در یک دستگاه هستیم. بنابراین چناچه شما می خواهید از اشتراک اینترنت خریداری شده از شرکت های اینترنتی مانند مخابرات، شاتل، آسیاتک و... از طریق یک دستگاه برای اتصال چند کاربر به صورت همزمان به اینترنت استفاده کنید، حتماً باید یک مودم روتر تهیه نمایید. لازم به ذکر است انواع مختلفی از مودم روتر در بازار وجود دارد که از جمله می توان به مودم های با سیم و یا بی سیم (وایرلس) اشاره نمود.
روتر و اکسس پوینت (بررسی و خرید روتر و اکسس پوینت)همانطور که در بخش قبل توضیح داده شد، روترها به تنهایی امکان اتصال به اینترنت را ندارند، اما برای تقسیم اینترنت بین کاربران مختلف (مانند چند لپ تاپ یا گوشی موبایل و...) حتماً به روتر نیاز است. در مواردی که کاربر یک مودم قدیمی دارد و می خواهد از همان مودم برای اتصال چند کاربر استفاده کند، با خرید روتر مشکلش حل می شود. در مواقعی نیز مودم اینترنت وجود دارد اما نیاز است اینترنت به طبقه های مختلف یک ساختمان انشعاب یابد. در این صورت اکسس پوینت می تواند کارساز باشد. در واقع اکسس پوینت وسیله ای است که اینترنت را از طریق کابل یا به صورت بی سیم به مناطق مختلف می رساند. توجه داشته باشید که اکسس پوینت نیز مانند روتر، به تنهایی امکان اتصال به اینترنت را ندارد. بنابراین در موقع خرید این سخت افزار، حتما به این موضوع دقت کنید.
مودم 4G و 3G (بررسی و خرید مودم 3G و 4G)با افزایش نیاز کاربران به اتصال به اینترنت و همچنین افزایش تعداد گوشی های هوشمند با امکان اتصال به اینترنت، تکنولوژی انتقال اینترنت بر بستر 3G و 4G به بازار معرفی شد. براین اساس کاربران می توانند با خرید سیم کارت از اپراتورهای همراه مانند ایرانسل، همراه اول و رایتل و قرار دادن آن در گوشی موبایل خود، به اینترنت متصل شوند. علاوه براین برای کاربرانی که می خواهند از اینترنت 3G و 4G به غیر از سیم کارت و موبایل خود استفاده کنند، مودم های 3G و 4G ساخته شده است. بنابراین با قرار دادن سیم کارت در این مودم ها، امکان استفاه از اینترنت آن به صورت همزمان بین چند کاربر وجود خواهد داشت.
مودم TD-LTEتکنولوژی TD-LTE در واقع همان تکنولوژی 4G تلفن همراه است اما با کمی تفاوت. استفاده از اینترنت در هر دو تکنولوژی TD-LTE و 4G به صورت بی سیم و از طریق سیم کارت صورت می پذیرد، اما در اینترنت موبایل امکان استفاده از اینترنت به صورت همراه (در حال حرکت) وجود دارد در حالی که در اینترنت TD-LTE حتماً مودم باید در یک مکان به صورت ثابت قرار گیرد. ضمن اینکه امکان استفاده از سیم کارت موبایل در مودم TD-LTE و بالعکس وجود ندارد، چراکه فرکانس مورد استفاده در تکتولوژی های یاد شده متفاوت از یکدیگر می باشد. بنابراین اگر می خواهید اینترنت 4G را به عنوان جایگزینی برای اینترنت ADSL خود استفاده کنید، باید یک مودم TD-LTE تهیه نمایید.
مودم وایمکس (Wimax)تکنولوژی وایمکس را می توان بسیار شبیه به تکنولوژی TD-LTE در نظر گرفت. به عبارتی وایمکس نسل قبل تر از TD-LTE می باشد که به بازار معرفی شده اما استقبال چندانی از این تکنولوژی صورت نپذیرفت. همچنین در حال حاضر دیگر اثری از این سرویس در بازار ایران وجود ندارد.
از جمله برندهای مطرحی که در حوزه ساخت مودم فعال هستند نیز می توان به تی پی لینک (TP-Link)، دی لینک (D-link)، زایکسل (Zyxel)، ایسوس (Asus)، تندا (Tenda)، هوآوی (Huawei) و... اشاره نمود.
در ادامه با آفردیلی همراه باشید تا با 10 مدل از بهترین و پرفروش ترین مودم خانگی به همراه لیست قیمت هر یک آشنا شوید.
هنوز نظری برای این کد تخفیف ثبت نشده است :(