راهنمای خرید تلویزیون به همراه معرفی بهترین تلویزیون های بازار و لیست قیمت

تنوع بسیار بالا، برندهای مختلف، امکانات متفاوت و ... که تمامی اینها باعث شده تا با طیف گسترده ای از قیمت به هنگام خرید این کالا مواجه باشیم. اما آیا تمامی امکانات موجود کاربردی هم هستند و ارزش پرداخت هزینه اضافه را دارند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا در مقاله زاهنمای خرید تلویزیون، با مهمترین ویژگی های مورد نیاز در تلویزون های خانگی آشنا شوید و به هنگام خرید بتوانید بهترین گزینه ممکن را انتخاب نمایید.

راهنمای انتخاب نوع تلویزیون و تکنولوژی ساخت آن

تلویزیون های نوظهور که برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفتند از یک لامپ اشعه کاتدی استفاده می کردند که با نام CRT شناخته می شوند. این نوع از تلویزیون ها مدت زیادی در خانه های ما حضور داشتند اما با گذر زمان نسل جدید تری تحت عنوان تلویزیون های پانل فلت LCD یا پلسما معرفی شدند. این دستگاه وضوح تصویر بالاتری در مقایسه با تلویزیون های قدیمی داشت اما علی رغم طول عمر بسیار بالا (به طور متوسط 34 تا 50 سال) دارای قطر بیشتر و تولید گرمای بالاتر نیز بودند. همین امر سبب شد تا نسل بعدی تلویزیون، یعنی تلویزیون های LCD به بازار معرفی شوند. عضو اصلی این نمایشگر کریستال مایع می باشد که یک لامپ سرد فلوئورسنت کاتدی وظیفه تامین نور این دستگاه را به عهده داشت. در این نوع از تلویزیون کیفیت تصویر بالا و در عین حال مصرف برق بالا را نیز شاهد هستیم.

البته به علت محبوبیت این نوع از تلویزیون ها، با تغییر و ایجاد بهبود در مصرف برق آن، همچنان شاهد حضور این دستگاه در بازار هستیم. آخرین نسل این دستگاه نیز تلویزیون های LED هستند که اصلی ترین تفاوت آن ها با تلویزیون های LCD تامین کننده منبع نوری آنهاست که در نسل جدید از LED استفاده شده است. در حال حاضر تلویزیون های LED دارای کیفیت و وضوح تصویر بالایی هستند. ضمن اینکه برای خرید آن ها نیز باید هزینه بیشتری را نیز پرداخت نمایید. به علاوه امروزه در بازار تلویزیون هایی با صفحه خمیده وجود دارند که لذت تماشای محتوای مختلف را دوچندان می کنند.

راهنمای انتخاب ابعاد تلویزیون (اینچ)

بعد از انتخاب نوع تلویزیون، مهمترین فاکتور ابعاد تلویزیون می باشد. به طور معمول واحد اندازه گیری تلویزیون ها با اینچ معرفی می شود. برای انتخاب سایز مناسب، به محل استفاده و متراژ آن توجه فرمایید. همچنین جایگاه مناسب برای نصب تلویزیون به دیوار نیز می تواند نقش مهمی داشته باشد. چنانچه دارای این فضا هستید، می توانید از تلویزیون هایی با سایز بیشتر خریداری نمایید.

راهنمای انتخاب وضوح و کیفیت تصویر تلویزیون

اگر نخواهیم خیلی به عقب برگردیم، در حال حاضر عمده کیفیت های تصویر قابل ارائه توسط تلویزیون ها از HD شروع شده و پس از آن Full HD و Ultra HD  4K را شامل می شود. البته برخی از برندهای مطرح تولید تلویزیون دستگاه هایی با  کیفیت تصویر 8K نیز تولید و روانه بازار کرده اند اما از آنجایی که هنوز فراگیر نشده است، قیمت بالایی دارند. ضمن اینکه توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که بهره مندی از نهایت کیفیت تلویزیون خریداری شده، نیازمند محتوای با کیفیت نیز می باشد. از آنجایی که محتوای تولید شده در شبکه های مختلف در حال حاضر با کیفیت HD تولید می شوند، خرید تلویزیون هایی با کیفیت بالاتر چندان کمکی به افزایش کیفیت تصویر بالاتر نخواهد داشت و تنها می توانید از فیلم ها و سریال هایی که با کیفیت بالا تهیه کرده اید لذت ببرید.

درگاه های ارتباطی تلویزیون

تلویزیون های امروزی همانند سیستم های کامپیوتری از درگاه های مختلفی بهره می برند. از درگاه ها و خروجی های مختلف برای انتقال تصاویر و صوت گرفته (مانند HDMI، RGB و...) تا درگاه های USB، Wi-Fi، بلوتوث و... باید توجه داشته باشید که اصلی ترین و ضروری ترین درگاه های مورد نیاز شامل پورت USB، خروجی HDMI و چنانچه رابط هوشمند برای شما اهمیت دارد، درگاه Wi-Fi می باشد. سایر امکانات و درگاه ها چندان کاربردی برای شما نخواهد داشت و تنها باعث افزایش هزینه پرداختی شما خواهد شد.

رابط هوشمند تلویزیون

همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، تلویزیون های امروزی بیشتر در قالب دستگاه های هوشمند نظیر کامپیوتر و تلفن همراه امکانات کاملی را ارائه می دهند. یکی از این امکانات که بسیار کاربردی است، رابط هوشمند است. تلویزیون های دارای این ویژگی از سیستم عامل (عموماً اندروید) پشتیبانی می کنند که در کنار این ویژگی امکان نصب نرم افزار های کاربردی مختلف مانند فیلیمو و نماوا وجود خواهد داشت. ضمن اینکه پشتیبانی از فرمت های تصویری و صوتی بیشتر از جمله سایر ویژگی های این تلویزیون ها به شمار می روند. اگرچه دستگاه های دارای رابط هوشمند قیمت بالاتری هم دارند، اما اگر از تلویزیون خود به عنوان یک سرگرمی اصلی استفاده می کنید، ارزشش را دارد. به علاوه سایر امکانات نظیر پشتیبانی از محتوای سه بعدی (3D) می تواند در نوع خودش جذاب باشد.

از جمله برندهای مطرح و باکیفیت تولید کننده تلویزیون نیز می توان به سامسونگ (Samsung)، ال جی (LG)، جی پلاس (G Plus)، سونی (Sony)، دوو (Daewoo)، و برندهای ایرانی نظیر ایکس ویژن (X.Vision)، شهاب (Shahab) و... اشاره نمود.

در ادامه با آفردیلی همراه باشید تا با بهترین و پرفروش ترین انواع تلویزیون به همراه خرید اینترنتی آشنا شوید.

آخرین مطالب

نظرات کاربران در خصوص راهنمای خرید تلویزیون به همراه معرفی بهترین تلویزیون های بازار و لیست قیمت

هنوز نظری برای این کد تخفیف ثبت نشده است :(